Share/Save/Bookmark

Dekkerhus til NISO

  08.06.2017 Kl. 20:11  
Av SKF
NISO er en spillerorganisasjon som er en stor støttespiller for utøvere. De bidrar bredt, kjemper utøvernes sak samt bidrar til trygghet for utøvere i hverdagen. Dette hva gjelder utdanning, karriereplanlegging, juridisk bistand, forhandlinger i forbindelse med rådgivning på flere plan, forsikring og fremmer medlemmers/utøvernes saker. NISO er synlig og engasjerte i viktige samfunnsdebatter, eksempelvis MOT, Gi Rasisme Rødt Kort, likestilling etc.

Som styremedlem i NISO representerer du bl.a dine med- og motspillere i Toppserien. Hva har du tenkt å bidra med og hva ser du på som dine fanesaker?
- Jeg er opptatt av at utøverne ivaretas med trygge og gode rammer rundt seg i hverdagen, da med tanke på trygghet som utøver og menneske. NISO bistår som nevnt blant annet med veiledning og rådgiving innen kontrakter, økonomi, psykologi og annet. Jeg synes blant annet at deres nye samarbeid med ManPower og NFF, «Idrettens Karrieresenter» har vært et unikt tiltak. Dette setter fokus på deg som menneske – ikke «kun» som utøver. Din fremtidige og nåværende karriere, samt «veien videre». Jeg deltok selv på piloten, og synes dette var svært givende og til videre refleksjon. Dette burde være svært relevant for flere, her tenker jeg også på oss kvinnelige fotballspillere, hvor de aller fleste er nødt til å ha en inntekt ved siden av karrieren. Ellers ønsker jeg sterkt  å fremme saker som er aktuelle og viktige for oss i kvinnefotballen.

Gjennom tidene har det mange spillere fra Stabæk som har tatt på seg styreverv i NISO. Det virker som det er en kultur i Stabæk for dette.
- Stabæk har alltid hatt mange personer med stort engasjement og tilhørighet til kvinnefotballen. Jeg meldte meg selv inn i NISO mitt første år i toppserien i 2008. I Stabæk ble jeg møtt av mange robuste og oppegående mennesker med stor lidenskap og hjerte for det vi elsker; å spille fotball. NISO var dermed naturlig å kjenne til – da spillerne så at dette var en støttespiller vi svært gjerne ønsket å ha «på lag», og et godt samarbeid med. Jeg ble naturligvis revet med, da jeg gjenkjente mine lagvenninners engasjement og verdisett; å brenne for det vi gjør hver dag, utvikle vårt spill og vår idrett. Jeg har siden 2015 hatt verv og vært vara for Ingrid Hjelmseth med lengre fartstid i NISO, hun har blant annet vært til inspirasjon med sitt engasjement og forbilde.

Med fulltidsstilling, Toppseriespill og nå verv i NISO. Hvordan får du tiden til å strekke til?
- Ja, jeg har stort sett fylt opp kalenderen. Jeg jobber 100 % i Nordea ved siden av fotballen, som krever sitt for å få kabalen til å gå opp. Jeg var ikke i tvil om å kunne stille til valg med tanke på verv i NISO, da dette er noe jeg anser som viktig for oss kvinnelige utøvere. Når man brenner hardt for noe, er veien betydelig lengre for å kunne «si nei». Jeg er veldig glad for tillitten, og ønsker å bidra og fronte fremtidige saker for kvinnefotballen igjennom mitt engasjement i NISO. Jeg oppfordrer også alle kvinnelige utøvere til å bli medlem i organisasjonen, da fordelene som nevnt er mange! Og jo flere kvinner – jo bedre, avslutter Dekkerhus.
Bilde er tatt av Andreas K. Berge under NISO AWARDS 2015

 

Vis alle nyheter