Share/Save/Bookmark

Endelig fikk hun bronseballen

  22.09.2017 Kl. 13:06  
Av SKF
I 1955 tok Anne Lise Salen Relling Norges fotballforbunds ferdighetsprøve, og besto med glans. Men hun var likevel den eneste som ikke fikk den gjeve belønningen «Bronseballen». Hvorfor? Hun er jente.

Idrettslaget Landevåg, som Anne Lise var medlem av, var stolt over å ha ei sporty jente som Anne Lise og meldte henne på. Hun hadde ikke så veldig lyst for i sitt eget hode hadde hun lagt opp. Konfirmasjon sto nemlig for døren og da måtte man ikke bedrive en gutteidrett. Anne Lise sin lærer var ikke helt enig i det og han tok grep. Han fant seg ikke i at hun ikke skulle prøve seg på bronseballen. Anne Lise besto med glans. Øvelsene var: trikse med 15 tilslag (klarte 22) , 60-meteren klarte hun 0,6 sekunder under kravet, og det var heller ingen utfordring for Anne Lise å bestå øvelsene som innebar skyting og heading.

Heidi Støre uttalte til VG i sommer at det er takket være slike kvinner som Anne Lise at kvinneidretten er kommet dit den er i Norge i dag. Forrige fredag i pausen under landskampen mellom Norge og Nord-Irland ble Anne Lise endelig belønnet med bronseballen og diplomet hun skulle hatt i 1955. Det var en veldig blid dame som fortalte sin historie til stor beundring fra de fremmøtte. Generalsekretær Pål Bjerketvedt sto for utdelingen.
Foto: SKF
Vis alle nyheter