Share/Save/Bookmark

Feiret 30 år med Serieforeningen

  15.10.2017 Kl. 18:01  
Av SKF
Feiret 30 år med Serieforeningen

-Jeg føler at vi nå har et reelt og godt samarbeid med Fotballforbundet, sa Synnøve Tverlid i sin velkomsttale under feiringen av SKFs første 30 år. Fotballpresident Terje Svendsen var enig, og kom med både gratulasjoner, gave og godord.

Fredag 13. oktober feiret SKF seg selv og 30-årsdag. Representanter fra de aller fleste medlemsklubbene i Toppserien og 1.divisjon var med på å hylle seg selv og kvinnefotballen. Eller for å si det med Ingebrigt Steen Jensen, som holdt tale på vegne av "gutta": la oss dyrke fotballfellesskapet og få slutt på skillet mellom kvinner og menn. Det er da ingen som snakker om kvinnelangrenn. Langrenn er langrenn og fotball er fotball.
Det var 10. oktober 1987 at Serieforeningen for kvinnefotball stiftet på Bryne kro. Dette var 11 år etter at Norges Fotballforbund formelt hadde godkjent fotball for kvinner. Under festen fortalte Serieforeningens første ansatte, Bente Ovedie Skogvang om historikken, både internasjonalt og her hjemme. Hun var i 1996 den første kvinnelige dommer under en OL-finale i fotball, og har ikke minst skrevet en doktoravhandling om kvinnelige fotballspillere.
Det er store forventninger til det såkalte Espelund-utvalget, ledet av Karen Espelund. Hun har også i en årrekke vært en foregangsfigur for kvinnene i fotballen, og var en naturlig taler under festen. Nå blir hun sjefen for å stake ut veien framover. Etter en begredelig innsats i sommerens EM, skal kvinnefotballens kår kartlegges. Karen Espelund ba klubbene om innspill, så det gjelder å kjenne sin besøkelsestid.

Foto: SKF
Vis alle nyheter