Share/Save/Bookmark

Serieforeningen for kvinnefotball med ny samarbeidsavtale - engasjerer seg i demensaksjonen

  18.09.2017 Kl. 15:11  
Av SKF

Stort engasjement og mye frivillighet rundt om i hele landet er noe Serieforeningen for kvinnefotball og Nasjonalforeningen for folkehelsen har felles.  Det ligger derfor et stort potensiale i samarbeidet som nå er inngått mellom de to foreningene.

Viktig å engasasjere seg

- Toppfotballen på kvinnesiden har ønsket å samle seg om et felles sosialt prosjekt og vi synes at Nasjonalforeningen for folkehelsen passer veldig godt sammen med det vi ønsker å stå for. Organisasjonen gjør en svært viktig jobb og favner bredt i sitt arbeid. Vi er spesielt stolte av å kunne bidra under årets demensaksjon. Dette er en sykdom som rammer hardt. Mer enn 110 000 jenter i Norge spiller fotball, og flere av dem er pårørende til en som har demens. For oss oppleves det som riktig og viktig å engasjerer seg i dette arbeidet, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Serieforeningen for kvinnefotball. (SKF)

Spiller kamper til inntekt for demensforskning

I ukene fremover vil fotballjenter ringe på dører og gå med bøsser, bidra på stands og spille en rekke seriekamper som goodwill-kamper, der pengene går til demenssaken.

Toppserie-spillerne Trine Rønning fra Stabæk og Sigrid Heien Hansen fra Kolbotn FK, er blant de mange fotballjentene som kommer til å bidra til å skaffe penger til forskning på demens og bidra til økt åpenhet om sykdommen, noe de ser på som både viktig og riktig.

Over 77 000 nordmenn lider av demens, og trolig vil dobbelt så mange rammes i løpet av de neste tiårene. At kvinnelige fotballspillere rundt om i landet ønsker å bidra til å sette setter fokus på en sykdom det ikke finnes medisiner mot, og som er en stor utfordring for samfunnet, viser at de ikke bare er opptatt av å sparke ball, men også bryr seg om å bidra til at mennesker med demens skal kunne få medisiner som kan utsette og helst kurerer sykdommen.

Proffe lagspillere og fine forbilder

 - Vi er stolte av å ha slike positive og sporty samarbeidspartnere, som kan bidra til å løse demensgåten, sier generalsekretær Lisbet Rugtvedt

Hun mener det er viktig å spre kunnskap slik at vi kan få mer åpenhet om demens. - Dette er jeg sikker på at fotballjentenes engasjement vil bidra til. Vi trenger oppmerksomhet om for å kunne skaffe mer penger til forskning. Å finne fram til effektiv behandling mot demens krever samarbeid og lagspill mellom mange aktører Og lagspill vet vi at fotballjentene er proffe på, sier Rugtvedt

På sikt er intensjonen at Nasjonalforeningen og SKF også skal kunne identifisere andre samarbeidsaktiviteter, for eksempel noen av Nasjonalforeningen aktiviteter rettet mot barn og ungdom og folkehelse.


Vis alle nyheter