Share/Save/Bookmark

Tirsdag starter Avaldsnes på veien til Kiev

  25.08.2017 Kl. 10:25  
Av SKF
Det er i år 61 lag som deltar i UEFA Women's Champions League. 21 lag er forhåndskvalifisert til første runde - blant dem LSK-Kvinner. 

De siste 11 plassene fordeles etter kvalifiseringsspill. Det er ti kvalifiseringsgrupper á 4 lag. Gruppevinnerne går til første ordinære runde. Det gjør også det beste toerlaget (Her teller kampene mellom lag én og tre i gruppen). Gruppespillet gjøre unna i løpet av neste uke (22-28/8), ved at et av lagene i gruppen er vert for en såkalt miniturnering hvor det spilles enkel serie.

Avaldsnes er i kvalifiseringsgruppe 9 og møter Spartak Subotica fra Serbia, Qiryat Gat fra Israel og Breznica fra Montenegro. Kampene spilles i Gradski i Niksic og på Gradski Stadion Podgorica i Podgorica. Spartak Subotica er best rangerte lag i gruppen, foran Avaldsnes. 

Avaldsnes spiller sine kamper:
  • 22/8 kl. 17:30. Avaldsnes - Breznica, Gradski Stadion Podgorica 2-1
  • Qiryat Gat - Avaldsnes, Gradski 2-6
  • 28/8 kl. 17:00. Avaldsnes - Spartak Subotica, Gradski, Niksic

Dette er en gruppe Avaldsnes bør kunne vinne relativt greit. En utfordring kan være varmen. Det er varslet henholdvis 29, 24 og 38 grader på kamptidspunktene til Avaldsnes. Heldigvis har Avaldsnes en del brasilianere i troppen, som vel børe takle varmen like godt som spillerne fra Serbia, Israel og Montenegro.

Litt om lagene Avaldsnes møter:
  • Breznia spiller altså på hjemmebane. De har meldt inn en ung tropp. Snittalderen er faktisk så lav som 19,8 år. Kun tre spillere er over 22 år. Det er kroaten Mihaela Horvat og to av Breznicas serbiske spillere; - Milica Smilijkvic og Jelena Varda som begge er 26 år gamle. Keeperne til Breznia er henholdsvis 17 og 18 år gamle. Det vil være feil å kalle dem rutinerte. Montenegro er en ung nasjon - også når det gjelder kvinnefotball. De har bare hatt seriespill i 3-4 år. Dette laget skal ikke være noen som helst match for Avaldsnes. X-faktoren er været. I tillegg til intens varme er luftfuktigheten der kampene spilles ekstremt høy. Det kan bli en stor utfordring for både Avaldsnes og Spartak Subotica - som holder til nord i Serbia (tett ved grensen til Ungarn), og ikke er vant til denne type klima.

  • Israelske Qiryat Gat stiller på sin side med mye rutine. Snittalderen i deres tropp på 18 spillere er over 25 år. Hele ni avspillerne er 27 år eller eldre. De har fem utenlandsproffer i stallen - Keeper Raissa Vieira Do Amaral, forsvarer Roseane og midtbanespiller Adailma Da Silva Dos Santos fra Brasil. De to sistnevnte har begge landskamper for Brasil på henholdsvis A-landslaget og U20-landslaget. I tillegg har de den rutinerte rumenske landslagsspilleren Andreea Laiu (31) på midtbanen og spissen Danielle Schulmann (27) fra USA. En liten titt på kartet tilsier at klima ikke bør være noen utfordring for israelerne.

  • Spartak Subotica fra Serbia er som nevnt best rangerte lag i gruppen. De har i likhet med Breznia et ungt lag (snittalder 20,8 år). Laget består stort sett av serbere, men også de har krydret troppen med noen utenlandsproffer. Dorin (28) fra Ekvatorial Guinea (opprinnelig fra Kamerun), kanadiske Alexandra Bruch (25), brasilianske Marcela Leandro og det unge spisstalentet Simona Krstanovska (20) fra Makedonia. Spartak har vært med i Champions League i flere år og klarte blant annet 0-0 hjemme mot Wolfsburg i 2015/16 utgaven av Champions League. Spartak er en godt bemidlet klubb og de har hatt oppkjøring til CL-kvalet med å ligge på Teneriff og trene i varmen. Der har de også deltatt i en liten turnering mot spansk motstand. De slo Madrid CFF 1-0 og UD Tacuense 7-0. I finalen møtte de U.D.G. Tenerife. Kampen endte 1-1. Det påfølgende straffekonken vant spanjolene 9-8. Madrid CFF og Tacuense spiller begge i Primera División, mens Tenerife spiller på nivå 2 i Spania. 

kvalifiseringsgruppene består av følgende lag (arrangør-laget med fete typer):

Gruppe 1:
FC Martve (GEO)
Gintra Universitetas (LTU)
Konak Belediyespor (TUR)
Partizan Bardejov (SVK)

Gruppe 2: 
CFF Olimpia Cluj (ROU)
Hibernian FC (SCO)
Swansea City (WAL)
WFC-2 Kharkiv (UKR)

Gruppe 3:
Ajax (NED)
Pärnu Jalgpalliklubi (EST)
Standard de Liége (BEL)
Rigas FS (LVA)

Gruppe 4:
KKPK Medyk Konin (POL)
Lienfield (NIR)
PK-35 Vantaa (FIN)
Shelbourne FC (IRL)

Gruppe 5
Apollon FC (CYP)
FC NSA Sofia (BUL)
FC Noroc Nimoreni (MDA)
Sturm Graz (AUT)

Gruppe 6:
Birkirkara FC (MLT)
FC Zürich (SUI)
ZFK Minsk (BLR)
ZNK Olimpija Ljubljana (SVN)

Gruppe 7:
Klaksvikar Itrottarfelag (FRO)
Stjarnan (ISL)
SC Istatov (MKD)
ZNK Osijek (CRO)

Gruppe 8:
MTK Hungária FC (HUN)
Sporting Clube de Portugal (POR)
WFC BIIK-Kazygurt (KAZ)
WFC Hajvalia (KOS)

Gruppe 9:
Avaldsnes
FC Qiryat Gat (ISR)
FK Breznica Pljevlja (MNE)
ZFK Spartak Subotica (SRB)

Gruppe 10:
PAOK Thessaloniki (GRE)
KS Vllaznia (ALB)
SC Bettembourg (LUX)
SFK 2000 Sarajevo (BIH)


Første ordinære runde trekkes i Nyon 1. september. Der går altså de 10 gruppevinnerne fra kvalifiseringsspillet (pluss beste toer-lag) inn, sammen med de 21 direktekvalifiserte lagene. Treningen er enkel; - de 16 seedede lagene trekken mot de 16 useedede lagene. Per i dag er 15 av de seede lagene klare. I tillegg blir Chelsea seedet hvis FC Zürich ikke klarer å kvalifisere seg. Greier Zürich kvalifiseringen, blir de seedet. Første runde spilles 4/5 oktober med returmatcher 11/12 oktober. De useedede lagene begynner med hjemmekamp.

Disse lagene er klare for første runde (1/16 finalen):

Seedet:
Lyon
Wolfsburg
Rosengård
Barcelona
Fortuna Hjørring
Bayern München
Brøndby
Rossiyanka (RUS)
Manchester City
Glasgow City
Zvezda Perm (RUS)
Brescia (ITL)
Slavia Praha
Spartak Praha
Linköping

Useedet:
Chelsea
Montpellier
LSK Kvinner
St. Pölten (AUT)
Atlético Madrid
Fiorentina

1/8-finalen trekkes 16. oktober og spilles 8/9 november med returkamper 15/16 november.
Kvarfinalen og semifinalene trekkes 24. november. Kvartfinalene spilles 21/22 mars 2018, med returkamper 28/29 mars. Semifinalene spilles 21/22 april, med returmatcher 28/29 april.

Finalen spilles 24. mai på Valeriy Lobanovskyi Dynamo Stadion i Kiev. Stadion som tar 16.873 tilskuere, er nå under oppgradering med tanke på CL-finalen neste år.

Vis alle nyheter